Holiday World Praha 2008

14.2 – 17.2.2008 sa už po 17-ty krát stane pražské výstavisko Incheba Expo Praha dejiskom cestovateľského veľtrhu HOLIDAY WORLD, ktorý prebieha súbežne so špecializovaným gastronomickým veľtrhom TOP GASTRO a špecializovaným veľtrhom golfu a golfovej turistiky GOLF WORLD PRAGUE.

HOLIDAY WORLD je jednou z najväčších prehliadok cestovného ruchu v regióne strednej Európy. Súčasťou veľtrhu je aj prezentácia regiónov Českej republiky pod názvom REGION WORLD. Prvé dva dni veľtrhu sú určené odbornej verejnosti a víkendové dni pre verejnosť. Veľtrh cestovného ruchu je vynikajúcou príležitosťou pre prezentáciu takmer všetkých cestovných kancelárií a tour operátorov Českej republiky. Na veľtrhu nebude chýbať ani prezentácia regiónov Slovenska a predstavia sa viaceré zahraničné cestovné kancelárie zaujímavých exotických krajín ako napr. Kuba, Peru, San Marino, Dubaj, Thajsko, či turisticky dostupnejších a obľúbených európskych prímorských krajín ako napr. Slovinsko či Bulharsko. Bulharsko sa tento rok stalo partnerskou krajinou veľtrhu HOLIDAY WORLD a predstaví sa množstvom zaujímavých reklamných aktivít pre odbornú, ale aj širokú verejnosť. Na veľtrhu sa prezentuje ako zaujímavá a žiadaná turistická destinácia s obrovským potenciálom cestovného ruchu.

REGION WORLD predstavuje súhrnnú a veľmi obľúbenú prezentáciu českých turistických možností a príležitostí trávenia voľného času, každý kraj sa bude snažiť zaujať návštevníkov expozíciou a prezentáciou regionálneho turizmu pre zvýšenie atraktivity a návštevnosti regiónov.

Súčasťou veľtrhu je aj 2.ročník špecializovaného gastronomického veľtrhu TOP GASTRO, ktorý ukázal obrovský potenciál a príbuznosť medzi cestovaním a gastronómiou, čím vznikla veľmi atraktívna veľtržná kombinácia. Všetky základné základné zmysly hmat, čuch, chuť, zrak a sluch budú sprevádzať návštevníkov expozíciami, kde sa prezentujú zaujímavé gastronomické subjekty a spestrením bude aj súťaž Majster kávy 2007, ktorá bude unikátnou prehliadkou a predstavením kúzla tohto voňavého moku.

Novinkou medzi veľtrhmi je GOLF WORLD PRAGUE, prvý veľtrh golfu a golfovej turistiky. Česká republika bola vyhlásená „ Neobjavenou golfovou destináciou roku 2007 “, čím sa vytvoril zaujímavý priestor pre prezentáciu golfových klubov a areálov v Českej republike ako aj rezortov a hotelov, ktoré ponúkajú golfovú turistiku, ako jednu z oblastí, ktorá si za posledné roky získala popularitu a stala sa novým životným štýlom, nielen v Českej republike, ale dlhodobo aj na celom svete.

HOLIDAY WORLD, TOP GASTRO a GOLF WORLD PRAGUE sú tri veľtrhy, ktoré ukazujú možnosti trávenia voľného času a poskytujú priestor všetkým zmyslom a pôžitkom.