Historický veľtrh cestovného ruchu v Bratislave

Korunovačné slávnosti v Bratislave sú pompéznym trojdňovým podujatím, kedy mesto ožíva stredovekou atmosféru s kráľmi a kráľovnami, šľachtou, trubadúrmi a tisíckami všetečných divákov, ktorých na chvíľu prenesie do minulosti. Tohtoročné  slávnosti, ktoré sa konali v dňoch 21. – 23. 6. 2013 boli výnimočné tým, že sa pripomenula 1. korunovácia, ktorá sa konala pred 450. rokmi a na trón sa posadil 14-ročný chlapec Leopold I.

Ponuku účasti na Historickom veľtrhu cestovného ruchu v Bratislave prijalo Mesto Levoča s  partnermi „Slovenských kráľovských miest“ – Kežmarkom, Bardejovom a Starou Ľubovňou. V spoločnom prezentačnomstánku na Hviezdoslavovom námestí odprezentovali v dobových kostýmoch spoločné propagačné brožúry, mapy ,  atrakcie a dominanty miest. Kultúrne bohatstvo „Slovenských kráľovských miest“ zaujalo najmä zahraničných návštevníkov a to z Kalifornie, Anglicka, Japonska, Rakúska, Talianska, Maďarska i Ruska.

Korunovačné slávnosti v Bratislave sú zaujímavé pre účasť  subjektov cestovného ruchu práve tým , že majú vysokú dynamiku a takmer interaktívne vťahujú každého návštevníka do deja. Zároveň prebieha množstvo sprievodných aktivít a účastníkmi je väčšinou iná cieľová skupina aká chodí na klasické veľtrhy cestovného ruchu. Spoluúčasť na takýchto  podujatiach je  príležitosťou na predstavenie vlastného mesta i regiónu, a získať tým potencionálnych návštevníkov.

Gabriela Hudáková